بتای آپادانا

خب الآن درحال بیلد کردن نسخه بتای آپادانا ایموتبل هستم.

اگر مایل به تست هستید زیر این پست اعلام کنید.

• زبان پیشفرض در آپادانا فارسی است.
  • قابلیت نصب این نسخه وجود ندارد.
  • لطفاً از کارکرد صحیح اجزای توزیع اطمینان حاصل کنید، آپادانا بر روی ساختاری مجزا از پارچ بیلد شده است.

نکته مهم و اساسی

• لطفاً اگر پیشنهاداتی درباره آپادانا دارید در زیر همین پست اعلام کنید.
  • مشکلات را در زیر همین پست اعلام کنید.

سلام من مایل به تست آپادانا هستم

1 Like

اضافه شدن دسکتاپ xfce به صورت رسمی به این توزیع و یه نیمچه کاستومایز شدن توسط سازنده☺️

سلام متاسفانه برخلاف پارچ توی آپادانا قرار نیست میزکار های متعددی وجود داشته باشه به همین دلیل پیشنهاد می‌کنم از پروژه آپ‌استریم یعنی خود پارچ استفاده کنید.

نسخه دوم بتا الان داره بیلد میشه.

این نسخه فقط روی UEFI اجرا میشه.

لینکش رو توی فروم می‌ذارم. فیدبک هارو هم توی فروم فقط قبول می‌کنم.

سه تا مشکلی که بهش برخورد کردم تو آپادانا:
1- ویم برام باز نشد وقتی کلیک میکردم روش فقط با ترمینال باز میشد
2- موفق نشدم باهاش به وای فای متصل بشم
3- برنامه ای که باهاش عکس و ویدیو از صفحه ضبط میکرد فقط تصویر رو ضبط کرد و صدای فیلمی که داخلش پخش کردم رو ضبط نکرد

سلام برای تست آپادانا هستم

سلام،

من یه تست روی KVM انجام دادم و در کل مشکلی با اجرای برنامه‌ها نداشتم. همه چیز خوب بود، فقط یه مشکلی که پیدا کردم این بود که locale درست نصب نشده بود و باید اصلاح می‌شد.

پیشنهاداتی که به ذهنم رسید برای بهبود یه توزیع لینوکس مناسب محیط‌های Enterprise و دیتاسنترها:

پشتیبانی کامل از ZFS: فایل‌سیستم ZFS خیلی کار راه بنداز و مقیاس‌پذیره. اگه پشتیبانی کامل و تست‌شده ازش بذارین، خیلی مفیده.

گزارش دقیق خرابی‌های هسته: وقتی هسته کرش می‌کنه، خوبه که یه گزارش دقیق و ساده بدن که بشه راحت‌تر مشکل رو پیدا کرد.

فعال‌سازی SELinux پیش‌فرض: فعال‌سازی SELinux به‌صورت پیش‌فرض کمک می‌کنه که امنیت سیستم خیلی بیشتر بشه.

پرسش برای سفت‌سازی قبل از نصب: بهتره قبل از نصب از کاربر بخواید که گزینه‌های سفت‌سازی امنیتی رو انتخاب کنه.

پشتیبانی از LDAP، Kerberos و SSO: برای راحتی در مدیریت دسترسی‌ها و امنیت، خیلی خوب میشه که از این ابزارهای احراز هویت پشتیبانی بشه.

اضافه کردن نسخه OpenStack برای آپادانا: اگه یه نسخه OpenStack هم برای آپادانا در نظر بگیرید، می‌تونه گزینه خیلی خوبی برای محیط‌های ابری بشه.

فعال‌سازی Cockpit پیش‌فرض: Cockpit یه ابزار خوب و راحت برای مدیریت و مانیتورینگ سیستم‌هاست. خیلی خوب میشه که پیش‌فرض باشه.

پشتیبانی از LXC، Docker و Podman: پشتیبانی از این کانتینرها خیلی مهمه. باید راحت بتونیم کانتینرها رو مدیریت کنیم.

لایه سازگاری با ABI‌های Red Hat: این باعث میشه که نرم‌افزارهایی که برای RHEL طراحی شدن، بدون مشکل روی این سیستم اجرا بشن.

پشتیبانی از DTrace: برای دیباگ دقیق‌تر و تحلیل سیستم، داشتن DTrace خیلی کمک می‌کنه.

اعمال پچ‌های امنیتی بدون نیاز به ری‌استارت: این که بتونیم پچ‌های امنیتی رو به صورت آن‌لاین و بدون نیاز به ری‌استارت نصب کنیم، خیلی خوبه.

پشتیبانی از ذخیره‌سازی توزیع‌شده: مثل Ceph و GlusterFS که خیلی مقیاس‌پذیر و مقاوم در برابر خطا هستن.

پشتیبانی از ابزارهای مدیریت پیکربندی مثل Ansible: برای خودکارسازی و مدیریت سرورها این ابزارها خیلی به درد می‌خورن.

پشتیبانی از شبکه‌های نرم‌افزاری (SDN): با SDN می‌شه شبکه‌ها رو خیلی راحت‌تر و مقیاس‌پذیرتر مدیریت کرد.

پشتیبانی از معماری‌های مختلف مثل ARM و RISC-V: این کمک می‌کنه که از سخت‌افزارهای مختلف و جدید استفاده کنیم.

یکپارچگی با Kubernetes: برای مدیریت کانتینرها و مقیاس‌پذیری، پشتیبانی از Kubernetes خیلی مفید میشه.

پشتیبانی از Virtual GPU: برای کارهای سنگین مثل AI/ML و گرافیک، پشتیبانی از Virtual GPU خیلی می‌تونه به کار بیاد.

یکپارچگی با ابزارهای مانیتورینگ مثل Prometheus و Grafana: این ابزارها کمک می‌کنن که بشه وضعیت سیستم رو به‌طور دقیق و آنلاین زیر نظر گرفت.

پشتیبانی از DevOps و CI/CD: اگه بتونیم ابزارهایی مثل Jenkins و GitLab CI/CD رو به راحتی استفاده کنیم، کار خیلی راحت‌تر میشه.

پشتیبانی از محاسبات موازی (MPI): برای پروژه‌های علمی و تحقیقاتی که نیاز به پردازش موازی دارن، خیلی مفیده.

پشتیبانی از استراتژی‌های Backup و DR: این که سیستم‌ها برای بازیابی سریع و ایمن در مواقع بحران آماده باشن خیلی مهمه.

پشتیبانی از فشرده‌سازی داده‌ها: استفاده از الگوریتم‌های فشرده‌سازی مثل Zstandard می‌تونه فضای ذخیره‌سازی رو کاهش بده و زمان انتقال رو کمتر کنه.

مدیریت منابع سیستم: مدیریت بهتر منابع مثل CPU و حافظه کمک می‌کنه که عملکرد سیستم بهینه بشه.

1 Like

این امکانات همشون خیلی جالب و ممکنه برای بعضی از کاربر ها بشدت مفید باشه ولی مشکلاتی هم هست

بخش اول : قرار نیست توزیع جدید همه توزیع ها با هم باشه ! قرار بشه بهترین توزیع برای ادارات و سازمان های ایرانی و بعد جهانی با قابلیت شخصی سازی بسیار بالا

پخش دوم : توزیع آپادانا از جامعه آرچ میاد، چیزی که همیشه توی این جامعه ما باش مخالف بودیم و هستیم اجبار به پیشفرض کردن هستش، تاجایی که ممکن باشه ما سعی می کنیم توزیع رو به شکلی بچینیم که برای هر جایی قابل شخصی سازی باشه و هیچ چیزی بصورت اجباری برای کسی از پیش فعال نباشه و اوبونتو بازی نداشته باشیم خلاصه.

بخش سوم : پیاده سازی ها بشدت زمان بر خواهد بود پس ما باید در اولویت اول روی مدارس و آموزش و پرورش تمرکز کنیم چون قبل از معرفی هر چیزی باید جامعه هدف اون رو پرورش داد پس اولویت اول پرداختن به نیاز های جامعه آموزشی هستش.

ببین وقتی درمورد کاربر تجاری صحبت می‌کنیم، باید شخصی سازی رو بزاریم کنار، هرچی استوک تر برای اون کاربر بهتر.

ببین منظور از شخصی سازی اونی که فکر می کنی نیست، برای مثال یه کارمند بانک یا یه نیروی پلیس داکر به چه دردش می خوره ؟ اینا selinux نیاز دارن بجاش یکی که سرور داره یا کارش توسعه API هستش selinux رو‌ مخشه باید لحظه نصب این ها فابل انتخاب باشه

ایمیج کاستوم جزو ویژگی های آپاداناست

فرمودین چند وقت دیگه اولین بتا با میز کار xfce میاد؟:no_mouth:

1 Like

بهتره به گذشته برنگردیم و بیخود هزینه نکنیم روی چیزایی که قرار نیست جامعه پذیر باشه
گنوم و kde بهترین ها هستن و بهتره روی همینا سرمایه گذاری بشه

درود امیرحسین عزیز ممنونم بابت نقد زیبا و کاملت بیشتر این ابزارها رو ما توی آپادانا به صورت پیشفرض خواهیم گذاشت. مسأله اصلی توی آپادانا فعلاٌ همین بخش ایموتبل و نصبش هستش که باید پیاده سازی و اجرا بشه.