افزایش سرعت بوت پارچ

درود،
من داخل تاپیک قبلی این سوالو مطرح کردم و چون دیدم خیلی طولانیه و گفتین رشته سوالات به هم ریخته یه تاپیک دیگه زدم…
داخل لینوکس چیزی مثل fastboot یا همون faststartup ویندوز نیست؟
(
که قطعا خودتون بهتر از من میدونین چیه :slight_smile:
)
تو خود لینوکس صد برابر سریع تر از ویندوزه و نه لگی وجود داره و نه باگی ولی ویندوز به خاطر اون فیچر زیر ۳۰ ثانیه بوت میشد ولی برای مثال لینوکس واسه من حدود ۵ دقیقا بوتش طول میکشه که حدود ۴ دقیقه لود شدن کرنل و… هستش و حدود ۱ دقیقه مراحل دیگه(مثل روشن شدن سرویسا و… خود Plymouth هم یه ۵ ثانیه میبینم)
تو اینترنت گشتم نزدیک ترین چیزی که پیدا کردم این تاپیک ردیت بود
https://www.reddit.com/r/linuxquestions/comments/mnlnv2/fast_startup_in_linux/
توش یه نرم‌افزار به نام Preload رو معرفی کرده که یه ایرانی زده :)) ولی تو سورس فورج ۱۱ ساله اپدیت نشده من از AUR نصب کردم…
ولی اون واسه سریع باز شدن نرم افزار بود من واسه خود سیستم عامل میگم…
به نظرم اگه همچنین فیچری برای پارچ پیاده سازی بشه محشره…
(
من یه راه حل موقت فقط hibernate کردن به ذهنم رسید که چون من سواپ ندارم و از parch-zram استفاده میکنم ترسیدم تست کنم روشن نشه کامپیوتر :frowning:
)

@MPBDev
سلام، برای سرعت بوت باید ببینی که چه سرویسی از سیستم‌دی سرعت بوت رو پایین آورده.

بعدش اون رو اگه مهم نبود غیرفعالش کنی.

اون که حتما ولی وقتی فرش اینستال هم بود همینجوری بود…
بازم ممنون :slight_smile:
درضمن فکر نکنم به خاطر سرویس باشه چون اون مرحله‌ای که کلی نوشته میاد رو صفحه مگه بخش استارت شدن سرویسا نیست؟
اگه اونه، اون به زور ۳۰ ثانیه میشه من منظورم
Loading Linux linux
Loading Initial Ramdisk (مطمئن نیستم این بود یا نه)
هست که بین ۳ تا ۴ دقیقه طول میکشه و تو ویندوز طبق چیزی که فهمیدم با Fast Startup اینا رو حل میکنه…
پایینتر کامل تر توضیح میدم…

@MPBDev
اون‌ها مرحله لود شدن کرنل هستن، پیشنهاد می‌کنم با کرنل zen امتحان کنی.

در ادمه پیام قبل (پیام قبل رو ادیت زدم نمیدونم شما که از تو ایمیل چک میکنین واستون بعد ادیت ایمیل جدید میاد یا نه… طولانی شد بقیه‌اش رو اینجا میگم)
طبق همون تاپیک ردیت :
So if you dont know what fast startup is, It is basically a windows feature which combines a normal shutdown an hibernation to create a snapshot of a fresh boot so it doesnt have to load in the entire operating system everytime it boots. And this can do miracles in boottimes
یعنی طبق چیزی که من فهمیدم به جای اون دو تا مرحله انگار مثل شات داون همه چیو میبنده بعد hibernate میکنه تا زود روشن بشه…

میشه یکم توضیح بیشتر بدین؟
کرنل zen استیبل هست؟
درضمن اگه فقط اون اولی روشن شدن کرنله اون خیلی سریع انجام میشه بعدی طولانیه…
(حالا شما بهتر از من میدونین اگه اشتباه میگم ببخشید:))

درود مجدد،
گیتهاب و آرچ ویکی کرنل ذن رو چک کردم (چون ZenBook ذن بوک نوشته میشه منم اینو ذن نوشتم :))
به نظر جالب میومد ویکی گفته بود linux-zen رو نصب کنین، همونو نصب کنم کافیه یا باید کار خاصی کرد که با اون سیستم روشن بشه؟
از طرفی Conflict ای که نمی‌خوره؟ استیبل هست؟

تو فروم endeavor زده باید linux-zen-headers هم نصب بشه اما آرچ ویکی نگفته…
ممنون بابت پاسخگویی به هزاران سوال من :slight_smile: :pray:

@MPBDev
کرنل ذن برای دستگاه های ضعیف بهینه شده، و نه کانفلیکت‌ نمیخوره با کرنل عادی، به محض نصب پارچ خودکار گراب رو تنظیم می‌کنه و شما میتونی از گراب انتخاب کنی.

هدرش هم آره، برای درایور های DKMS لازمه :)

آها خب من یه اسنپ شات با Timeshift میگیرم قبلش مشکلی پیش نیاد :slight_smile:

درود،
من اسنپ شات گرفتم الان اینترنت ضعیفه بعد اون رو نصب میکنم…
برای اون مورد که تو پیام اول اشاره کردم که من چون از سواپ استفاده نمی‌کنم و از زی‌رم استفاده میکنم راهی نداره برای hibernate ؟

@MPBDev
درجریانش نیستم، چون خودم از هایبرنت زیاد استفاده نمیکنم.

1 Like

آها بازم ممنون،
نصبش کردم تفاوت خاصی حس نکردم راهکار دیگه‌ای سراغ دارین؟

این رو پیدا کردم با اسکریپت parch-zram کار می‌کنه؟

ببین اگه میخوای برای اینکه کامپیوترت سریع تر بیاد بالا از Hibernate استفاده کنی،‌ نکن.
Hibernate تو خود ویندوزم آشغال بود و سیستم و هارد و رمو بعد چندوقت داغون میکرد.

بگرد دنبال روش های دیگه، چون این‌کار نه تنها برای سریعتر بالا اومدن کمکت نمیکنه، بلکه سیستمت هم داغون میکنه.

اگر هم میخوای ببینی چه سرویسی سرعت بالا اومدن رو کم میکنه، بعد از دستور systemd-analyze باید از آپشن blame هم استفاده کنی، یعنی اینجوری:

systemd-analyze blame

ممنون حتما تست میکنم :slight_smile:
(
البته همین الانش سیستم و هارد و رم داغونه :grin:
)

1 Like

درود بررسی کردم،
۷ دقیقه مرحله
Loading Linux linux-zen
loading Initial Ramdisk
۱ دقیقه استارت سرویس ها که با بررسی systemd-analayze blame دیدم که هیچ سرویسی خاصی خودم ندارم کلا ۱۰ تا ۱۵ تا مال خود پارچه همه زیر ۵ ثانیه فقط pacman-init ۴۵ ثانیه استارت پلایموث ۱۱ ثانیه دیوایس sda 1 هم ۱۱ ثانیه…
یعنی از لحاظ سرویس ها اوکیه به نظرم…