نصب Arduino ide

سلام
من purchlinux رو روی فلش نصب کردم
الان میخام Arduino ide نصب کنم
راه حل میخام برای نصب نسخه پایدار با دسترسی به پورت سریال
Arduino میکروکنترلر هست
تجربه ای هم در لینوکس arch bas ندارم
برای مبتدی ها بگید

برا چیزا ساده مثل نصب یک پکیچ پست نیاز نیست درست کنی برادر…

من جواب سوالت رو میدم ولی از این به بعد قبل پست گذاشتن اینجا ویکی پارچ رو حتما مطالعه کن تا کار با لینوکس رو یاد بگیری
اینم لینکش
https://wiki.parchlinux.com/

برای نصب پکیج از دستور pacman استفاده کن برای مثال arduino-cli که توی مخزن extra هستش

sudo pacman -Syu
sudo pacman -S arduino-cli

برای جستجو پکیج ها از دستور

sudo pacman -Ss arduino

متاسفانه فک کنم نسخه gui این اپ تو AUR عه ک بخاطر شرایط فعلی قطه

(ممنون بابت توضیح MPRXD)

استفاده از pacman -Sy توصیه نمیشه
https://wiki.parchlinux.com/fa/DontBreakYourParch
قبل از نصب هر بسته‌ی جدید، سیستم رو کامل به‌روز کنید. با $paru یا $pacman -Syu این کار رو درست انجام بدید. بدترین اشتباه، بروزرسانی ناقصه. مثلاً اگه فقط لیست بسته‌ها رو به‌روز کنید ($pacman -Sy) و بعد یه بسته جدید نصب کنید، ممکنه سیستم به هم بریزه.

فرض کنید سیستم‌تون از نسخه 3.0 کتابخانه openssl استفاده می‌کنه و ابزار curl بهش وابسته‌ست. مخازن رسمی، openssl رو به 3.1 ارتقا می‌دن و firefox جدید هم به این نسخه نیاز داره. اگه فقط $pacman -Sy firefox بزنید، pacman به‌خاطر وابستگی، openssl رو هم به 3.1 می‌بره. اما curl قدیمی شما هنوز به نسخه 3.0 نیاز داره که دیگه نیست. نتیجه؟ دفعه بعد که بخواید از curl استفاده کنید، خطای «library not found» می‌گیرید و سیستم خراب می‌شه. این مشکل شاید همون موقع خودشو نشون نده و چند روز بعد غافل‌گیرتون کنه. راه حل؟ همیشه اول $paru بزنید، بعد بسته‌ی جدید رو با $paru -S [package] نصب کنید.

نصب Arduino IDE روی توزیع Parch Linux که مبتنی بر Arch هست، کار ساده‌ای است و چند راه مختلف برای انجام آن وجود دارد. در ادامه، مراحل نصب را به صورت کامل توضیح می‌دهم.

پیش‌نیاز: برای دنبال کردن این راهنما، نیاز به دسترسی sudo و آشنایی اولیه با ترمینال دارید.

:gear: مرحله 0: آماده‌سازی سیستم (اجباری برای همه روش‌ها)

برای اینکه برد آردوینو به درستی توسط سیستم شناسایی شود، باید کاربر خود را به گروه‌های سیستمی uucp و lock اضافه کنید:

sudo usermod -a -G uucp,lock $USER

پس از اجرای این دستور، برای اعمال تغییرات، از سیستم خارج و دوباره وارد شوید. این کار به IDE اجازه می‌دهد بدون مشکل به پورت سریال برد دسترسی پیدا کند.

:gear: مرحله 1: نصب Arduino IDE (یکی از روش‌ها)

حالا می‌توانید با توجه به ترجیح خود، یکی از روش‌های زیر را برای نصب انتخاب کنید:

روش اول: نصب از مخازن رسمی (ساده‌ترین روش)

این روش نسخه قدیمی‌تر (۱.x) نرم‌افزار را نصب می‌کند اما بسیار پایدار و آسان است.

1. ترمینال را باز کنید.
  2. دستور زیر را برای نصب وارد کنید:
    sudo pacman -S arduino arduino-docs

بسته arduino شامل خود IDE و بسته arduino-docs شامل مستندات آن است.

روش دوم: نصب از طریق Snap (نسخه ۲.x)

اگر به آخرین نسخه اصلی IDE (نسخه ۲.x) نیاز دارید، می‌توانید از طریق Snap آن را نصب کنید.

1. ابتدا باید snapd را نصب کنید:
    sudo pacman -S snapd
    sudo systemctl enable --now snapd.socket

2. سپس، آخرین نسخه Arduino IDE را نصب کنید:
    sudo snap install arduino

روش سوم: نصب دستی از فایل AppImage (نسخه ۲.x)

این روش نیز آخرین نسخه IDE را بدون نیاز به Snap ارائه می‌دهد.

1. به وب‌سایت رسمی آردوینو بروید و فایل AppImage 64 bits (X86-64) را برای IDE نسخه ۲.x دانلود کنید.
  2. به پوشه Downloads رفته، به فایل دانلود شده دسترسی اجرا بدهید و آن را اجرا کنید:
    cd ~/Downloads
    chmod +x arduino-ide_*_Linux_64bit.AppImage
    ./arduino-ide_*_Linux_64bit.AppImage

این روشی که هوش مصنوعی میگه درسته ؟
.

نه، چون ما از snapd پشتیبانی نمی‌کنیم.

بسته‌هایی که لازم دارید رو بنویسید من از aur بگیرم داخل مخزن پارچ بذارم نصب کنید.

طبق ویکی که من دیدم اینطوریه:

Installation

• Install arduino-cli for the official CLI.
  • Install arduino-ide-binAUR for the official GUI.
  • Enable user access to the device.
  • You may need to load the cdc-acm module.

سلام عذرخواهم بابت تأخیر پیش اومده.
حجم بسته خیلی زیاد بود برای همین طول کشید.

الان می‌تونید با این دستور نصبش کنید:

sudo pacman -Sy
sudo pacman -S arduino-ide-bin arduino-cli

همینطور این صفحه از ویکی هم نوشتم که اگر مشکلی پیش اومد بهش رجوع کنید یا در همین تاپیک بپرسید.

https://wiki.parchlinux.com/fa/arduino

ببخشید حرفم مربوط به موضوع بحث نیست ولی میتونید لطفا biopass-bin و پیش نیاز هاش رو داخل مخزن پارچ قرار بدید؟
(داخل AUR هستش)

بله، بررسی می‌کنم ببینم حجمش چقدره انجام میدم.

خیلی ممنون